Hier de herhaling van week 09 (na 18.00 uur)

Het was druk in t Der Aa-theoater. Een volle bak met 16 deelnemers die allemaal stuk voor stuk  hun beste beentje moesten voorzetten. Met eigen teksten en eigen muziek. t Was hoogstaand. Zelfs de jury, Alje van  Bolhuis, Kira Dekker en Jetta Post, kwamen er niet uit. De derde prijs was veur Dick en Erik Kamphuis. De tweede prijs voor Steven Prins en Manlu verdienden de eerste prijs.  De peplieks prijs ging naar de
Poedies.  De avond duurde tot plm. twaalf uur. Een latertje dus.  Wij van Toezeboudel hebben opnames gemaakt
 en zenden deze in week 09 uit. We praten met muziekanten en de organisatie.  Een verhaal  hebben wie van Dolf Houwing ‘Foto’. En het woord van de week van Eltje Doddema.

Hier de herhaling van week 08  (na 18.00 uur)

 

Niet meer weg te denken in het Groninger muziekwereldje: Irene Wilkens en Sikkom Kult. In 2016 eerste bij het Groninger liedjesfestival en na twee jaar hun eerste album. Ze hadden er moeite mee om de 11 mooiste liedjes uit te zoeken voor hun eerste album, omreden ze al heel wat jaren op de planken staan en in al die jaren dan ook al heel wat liedjes op hun lijstje hebben staan.  Maar, ze zijn  er uit gekomen. t Is n geweldige  CD geworden met een afwisseling van verscheidenheid van muziek soorten. Tien liedjes zijn geschreven door Irene haar partner Alex Schoenmaker en  één door Jan Henk de Groot. Verder werkten aan de CD mee Edwin Jongedijk en Mariane van der Velde.   Presentatie Gerard Lunshof.

 

Hier de Herhaling van week 07  

 Door ziekte en drukte, deze week geen gasten in Toezeboudel. Wel natuurlijk de leukste  en mooiste liedjes die Groningen rijk is. En n paar prachtige verhalen in deze uitzending. We hebben op de schappen in  het archief  van Toezeboudel   gekeken of daar  voor deze week iets was t gebruiken. En  jawel mensen, op de  plank van  Jan de Jong hebben  natuurlijk  een mooi   verhaal  gevonden.  Het verhaal   'Nait Vaileg'.  En op de  plank van  Kees Visscher  hebben wie het verhoal   'n Dagje uut' gevonden. n Lang verhaal, maar een verhaal die van het begin tot het eind boeit.  
 Eltje heeft weer het woord van de week.  'Kommen' is het woord van de week. Dus  in een tijd van ziekte
  en drukte n vol mooi programma.  Gewoon gaan luisteren. Presentatie Gerard Lunshof.

Hier de herhaling van week 06. 

  De historische roman 'Tiggeljong, het verhaal van Yp, de steenfabrieksarbeider' vertelt een indringend verhaal over sociale armoede, werk en huisvesting in de periode 1860-1890. Over de armsten, degenen die werden uitgebuit, het steenfabrieksvolk.
Yp, de Hogelandsters sprekende hoofdpersoon, wil zich hieraan ontworstelen. Het boek is gebaseerd op de werkelijk vertelde verhalen van vele mensen, over hoe hun voorouders leefden en werkten in die tijd.  Het boek wordt uitgegeven door Jan Bos in samenwerking met NoordPRoof Producties in Bedum. Je kunt het boek bij voorintekening bestellen via : https://noordproof.nl/tiggeljong/ en 'download de bestelbon' of stuur een email met je gegevens naar: bestellingen@noordproof.nl

Hier de herhaling van week 05. 

Groningervereniging 'De Molleboon' uit Zwolle deze weke in Toezeboudel  Dat het wat minder gaat  met de verenigingen in ons laand blijkt wel,  omreden   de vereniging in Apeldoorn  is gestopt en die uit Utrecht ook gaat stoppen maar naast  Ede, Meppel en Nunspeet is Zwolle nog een bloeiende vereniging mit  plm. 120 leden.  Wij van Toezeboudel hebben gepraat  met Jan Scheper (voorzitter). Dij hij niet alleen voorzitter is, maar ook een goede praten blijkt wel. We hebben in deze uitzending aan het woord gelaten.   Ook komen voorbij Eltje woord van de week en Henk Puister met een verhaal.  Even terug luisteren.